У Туска на три місяці відібрали водійські права через перевищення швидкості

У Туска на три місяці відібрали водійські права через перевищення швидкості

Укрінформ
Експрезидент Євроради, лідер найбільшої у Польщі опозиційної партії «Громадянська платформа» Дональд Туск у суботу був затриманий поліцією неподалік Варшави за значне перевищення швидкості у населеному пункті.

Йому було виписано штраф у розмірі 500 злотих (понад 3 тис. грн) і тимчасово позбавлено водійських прав, передає Укрінформ з посиланням на Interia.pl.

«Близько 11-ї години (за місцевим часом) в населеному пункті Вісьнєво поліція затримала 64-річного водія автомобіля Skoda, який перевищив допустиму швидкість руху на понад 50 км. У нього вилучено водійські права і він отримав штраф»,- повідомила речниця поліції у місті Млава Анна Павловська.

Туск у Твіттері підтвердив, що отримав покарання від поліції, назвавши його «адекватним» до ситуації.

«Є порушення дорожніх правил, є покарання у вигляді вилучення прав на три місяці, 10 штрафних пунктів і штраф. Все адекватно до ситуації, я прийняв це без дискусії»,- написав Туск.

Як інформується, Туск їхав зі швидкістю 107 км/год, що значно перевищує допустиму швидкість руху у населеному пункті.

Згідно з польським законодавством, у Польщі водійські права можна втратити, зокрема, за спричинення ДТП, перебування за кермом під впливом алкоголю чи психотропних речовин, перевищення водієм допустимої швидкості руху на визначеній ділянці дороги на понад 51 км/год.

Туск упродовж 2007-20014 років був прем’єр-міністром Польщі, в 2014-2019 роках займав посаду президента Євроради. З липня цього року є лідером найбільшої опозиційної партії Польщі «Громадянська платформа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-