У Нідерландах поліція поранила кількох учасників «антиковідної» акції

У Нідерландах поліція поранила кількох учасників «антиковідної» акції

Відео
Укрінформ
У Нідерландах поліція Роттердама зробила кілька попереджальних пострілів під час заворушень на Кулсінгел – головній дорозі в центрі міста, поранивши кількох протестувальників.

Про це передає Укрінформ з посиланням на NL Times.

«Є поранення, пов'язані з пострілами», - ідеться в заяві поліції. Радіокомпанія NOS повідомила, що поранено принаймні дві особи.

Загалом невідомо, скільки людей постраждало. Повідомляється також про напад на журналіста. Місцева медіакомпанія Rijnmond зазначила, що журналіста було побито, а його камеру знищено.

Насильство спалахнуло під час протестів проти антиепідемічних обмежень, зокрема майбутнього запровадження допуску в публічні місця лише з сертифікатом вакцинації.

Під час зіткнень протестувальники підпалили та пошкодили кілька поліційних машин. Для розгону натовпу були використані водомети.

«Жахливі кадри з Роттердама доходять до нас по всіх каналах. Це не має нічого спільного з демонстрацією, це заколотники й дурні, які на це ведуться», - сказав представник поліції Коен Сіммерс.

Через протести влада закрила Центральний залізничний вокзал Роттердама, а також кілька станцій метро.

Повідомляється, що акцію організувала протестна група «Феєноорд Сіті і Докери Юнайтед». У соціальних мережах поширюється заклик провести ще одну акцію в суботу на площі Дам в Амстердамі, а також мітинги в Неймегені 28 листопада й Утрехті 4 грудня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-