Канада дозволила вакцинувати Pfizer дітей від 5 років

Канада дозволила вакцинувати Pfizer дітей від 5 років

Укрінформ
Канада офіційно дозволила робити щеплення вакциною Pfizer-BioNTech від COVID-19 дітям 5-11 років. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у Департаменті охорони здоров’я Канади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у Департаменті охорони здоров’я Канади.

“Департамент охорони здоров’я Канади дозволив використовувати вакцину Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech для дітей від 5 до 11 років. Це - перша COVID-вакцина, затверджена у Канаді для використання у цій віковій групі”, - заявили у відомстві.

Зазначається, що заявку від Pfizer-BioNTech Департамент отримав 18 жовтня. “Після детального й незалежного наукового аналізу наявних доказів Департамент дійшов висновку, що переваги цієї вакцини для дітей 5-11 років переважають ризики”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Досі вакцину Pfizer-BioNTech у Канаді використовували для осіб, старших 12 років. Утім, дитяча доза відрізнятиметься від дорослої й матиме втричі менший обсяг (10 мікрограм замість 30). Педіатричну вакцину теж треба буде вводити двічі. “Клінічні випробування показали, що імунна реакція у дітей 5-11 років співставна із імунною реакцією 16-25 літніх. Вакцина мала 90,7% ефективність в упередженні COVID-19 у дітей 5-11 років й не зумовила жодних серйозних побічних наслідків”, - розповіли у відомстві.

Досі більше 85% канадців, старших 12 років, отримали дві дози щеплення від COVID-19. Протягом останніх тижнів найбільша кількість нових випадків інфікування фіксувалася саме у дітей, молодших 12 років, які поки не могли отримати щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-