Захистити клімат і заборонити Nord Stream 2: екоактивісти у Берліні провели акцію

Захистити клімат і заборонити Nord Stream 2: екоактивісти у Берліні провели акцію

Фото
Укрінформ
Активісти міжнародного кліматичного руху Fridays for Future провели в п'ятницю в Берліні демонстрацію, під час якої закликали майбутній уряд Німеччини до послідовності в питанні захисту клімату.

Свою акцію кілька сот людей провели перед представництвом федеральної землі Рейнланд-Пфальц, де представники трьох партій – Соціал-демократичної, Вільної демократичної та «Зелених» - проводили черговий раунд коаліційних переговорів.

Протестувальники вимагали, щоб у коаліційній угоді були прописані заходи щодо дотримання 1,5-градусної мети. Вони закликали скоріше відмовитись від вугілля та газу.

Fridays for Future у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

«Північний потік 2» не має бути запущений в експлуатацію, ми не потребуємо нового газу, ми знаємо, що залежність від викопних видів енергії ще більше поглиблює кризу. Зрозуміло, що замість того, щоб розбудовувати нову газову інфраструктуру, треба більше вкладати в створення потужностей відновлювальних енергоносіїв. Ми вимагаємо, щоб «Північний потік 2» був зупинений», - заявила агентству активістка руху, яка представилась як Кайла.

Як повідомлялося, генеральні секретарі СДПН, ВдПН і «Зелені» - так звана коаліція «Світлофор» - планують оприлюднити коаліційну угоду наступного тижня, власне новий уряд може з’явитися в ФРН до середини грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-