Саакашвілі висунув умову припинення голодування

Саакашвілі висунув умову припинення голодування

Укрінформ
Адвокат експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі - Ніка Гварамія заявив, що політик готовий припинити голодування після того, як його переведуть до військового шпиталю Горі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новости-Грузия.

"Саакашвілі згоден на переведення у шпиталь у Горі й припинить голодування після розміщення в шпиталі", - сказав Гварамія.

Він додав, що Саакашвілі вже сьогодні буде переведений із Глданської в'язниці до військового шпиталю.

За його словами, адвокати, члени консиліуму та незалежні медичні експерти сьогодні ж вирушать до Горі, щоб оглянути клініку.

«Зрозуміло, ми думаємо, що там, напевно, є і висококваліфіковані лікарі, але для нас важливо точно знати, і ми зможемо дізнатися це від фахівців, що там все протікає нормально, і протокол відновлення після голодування має бути розписаний фахівцями, і мають бути щоденні звіти», - заявив адвокат.

Саакашвілі ухвалив рішення після консультації з адвокатом та консулом України.

Раніше сьогодні влада Грузії запропонувала Саакашвілі продовжити лікування в Горійському шпиталі.

Як повідомлялося, 1 жовтня експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі було затримано в Грузії, де проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі було переведено до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його «тягнули по землі, шарпали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

МЗС України закликало перевести Саакашвілі до цивільної медустанови.

11 листопада Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення Саакашвілі до тюремної лікарні, де видно, як його туди заносять, тримаючи за руки та ноги.

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі висловив прохання розглянути можливість допуску до колишнього президента Грузії українських лікарів, у чому йому було відмовлено.

15 листопада Денісова прибула до Грузії, щоб відвідати Саакашвілі у пенітенціарній установі №18 у місті Глдані. Посольство України в Грузії надіслало запит до Міністерства юстиції Грузії щодо надання дозволу на відвідання Саакашвілі 16 листопада.

16 листопада Денісова поінформувала, що їй відмовили у відвідуванні колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у пенітенціарній установі №18 м. Глдані (Грузія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-