У Грузії назвали умову переведення Саакашвілі з тюремної лікарні

У Грузії назвали умову переведення Саакашвілі з тюремної лікарні

Укрінформ
Переведення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі до цивільної клініки можливе, якщо йому знадобляться додаткові дослідження. Політика, якого на 49-й день голодування було переведено в реанімацію після втрати свідомості, проконсультують загалом п'ятеро лікарів різного профілю.

Про це заявив депутат парламенту від правлячої партії, ексміністр охорони здоров'я Грузії Давид Сергієнко, передає Укрінформ із посиланням на Грузию Online.

«Сьогодні вже заплановано консультації, під час яких лікарі розпишуть, які дослідження та сервіси необхідні для точної діагностики, і пацієнт отримає всі необхідні сервіси. Якщо буде можливість, дослідження буде проведено на місці, якщо будуть потрібні інші дослідження, то пацієнта переведуть до іншої клініки», — сказав Сергієнко.

За його словами, Саакашвілі вже проконсультував невролог, і до нього зайдуть ще чотири лікарі різних профілів.

Депутат наголосив, що єдиною підставою для рішення про переведення стануть медичні показники, а головним визначальним фактором стане наявність технологічних ресурсів у тюремній клініці.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня експрезидента Міхеїла Саакашвілі було затримано в Грузії, де проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада політика було переведено до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці в Руставі.

МЗС України закликало перевести Саакашвілі до громадянської медустанови.

18 листопада Саакашвілі знепритомнів під час зустрічі з адвокатами, його винесли з кімнати для побачень на ношах. Політика було переведено в реанімацію тюремної лікарні.

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі висловив прохання розглянути можливість допуску до колишнього президента Грузії українських лікарів, у чому йому було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-