В уряді Словенії закликають закрити кордони ЄС для мігрантів

В уряді Словенії закликають закрити кордони ЄС для мігрантів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Словенії, яка зараз головує в ЄС, закликав до закриття зовнішніх кордонів Євросоюзу для мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Виступаючи на міжнародній конференції з питань міграції у Сараєво, Алеш Хойс сказав, що міністри внутрішніх справ країн Європи стурбовані пандемією коронавірусу, міграційною кризою, що, за його словами, є гібридною війною, яку веде Білорусь на східних кордонах ЄС, а також падінням уряду в Афганістані.

«Усі ці три чинники додатково сприяли збільшенню кількості нелегальних мігрантів, котрі рухаються до Європи та Балкан, дестабілізуючи ЄС», – сказав Хойс журналістам.

Словенський урядовець порівняв теперішню ситуацію з напливом біженців та мігрантів у 2015 році, коли країни ЄС прийняли близько мільйона людей, які рятувалися від війни у ​​Сирії, але зазначив, що цього разу є велика різниця, і біженці більше "не вітаються".

Він додав, що Олександр Лукашенко веде "гібридну війну", і що ЄС не дозволить нікому використовувати мігрантів у політичних цілях.

За його словами, переговори з Лукашенком поки не дали видимих ​​результатів, але він вважає, що криза закінчиться навесні наступного року, коли Польща завершить процес закриття своїх кордонів.

"Я вважаю, що зовнішні кордони мають бути захищені, навіть, за потреби, парканом", - сказав Хойс, додавши, що він підтримує ініціативу, згідно з якою ЄС має фінансувати будівництво огорожі на своїх зовнішніх кордонах.

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю. Згодом НС було продовжено на 60 днів – до кінця листопада.

Від початку вересня польські прикордонники зафіксували понад 3,8 тис. спроб нелегального перетину кордону Польщі з Білоруссю. 6 жовтня було зафіксовано 667 спроб нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі.

Польща і Литва змонтували огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю від проникнення груп нелегальних мігрантів.

РП та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у свідомій дестабілізації ситуації на кордоні, підкреслюючи, що міграційний тиск є організованими діями Мінська проти Варшави і Вільнюса.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомляв, що в Білорусі перебуває понад 10 тис. осіб, перевезених з Близького Сходу, переважно з Іраку та Сирії, з метою проведення гібридної атаки, ініційованої в Мінську та Москві. Прикордонна служба Польщі оприлюднила фотографії з телефонів нелегальних мігрантів, де видно, що вони відвідували туристичні місця у Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-