Саакашвілі знепритомнів у тюремній лікарні

Саакашвілі знепритомнів у тюремній лікарні

Укрінформ
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі знепритомнів у тюремній лікарні, йому знадобилася медична допомога.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN

Як розповіла медикам біля в’язниці лікар, яка оглядала Саакашвілі, він раптом втратив свідомість.

"Він раптом втратив свідомість, зараз знаходиться в абсолютно стабільному стані", - сказала лікар.

За її словами, дихання та інші параметри зараз в нормі. "Стан стабільний після незначних реанімаційних заходів", - додала лікар.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня експрезидента Грузії Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його «тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

МЗС України закликало перевести Саакашвілі до цивільної медустанови.

11 листопада Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення Саакашвілі до тюремної лікарні, де видно, як його туди заносять, тримаючи за руки та ноги.

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі висловив прохання розглянути можливість допуску до колишнього президента Грузії українських лікарів, у чому йому було відмовлено.

15 листопада Денісова прибула до Грузії, щоб відвідати Саакашвілі у пенітенціарній установі №18 у місті Глдані. Посольство України у Грузії надіслало запит до Міністерства юстиції Грузії щодо надання дозволу на відвідання Саакашвілі 16 листопада.

16 листопада Денісова поінформувала, що їй відмовили у відвіданні експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі у пенітенціарній установі №18 м. Глдані (Грузія).

Фото: IPN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-