У Британії за ґратами опинилися десять кліматичних активістів

У Британії за ґратами опинилися десять кліматичних активістів

Укрінформ
У Великій Британії засудили до позбавлення волі дев’ятьох активістів руху Insulate Britain («Утепліть Британію») за непогоджену акцію протесту, учасники якої блокували трасу M25.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що вісьмох активістів засудили до ув'язнення на строк від трьох до чотирьох місяців, а дев'ятого, Бена Тейлора, - до шести місяців позбавлення волі за «підбурювання» та «заклики до насильства».

«Обвинувачені, принаймні дехто з них, явно хочуть стати мучениками, і медіакампанія навколо них також спрямована на це», - заявила суддя.

Вона заявила, що дії активістів не мають стосунку до свободи зібрань, оскільки вони порушили закон та поставили під загрозу інших людей.

Речниця руху Insulate Britain Трейсі Малаган заявила, що засуджені активісти негайно розпочнуть голодування на знак протесту проти рішення суду.

Активісти Insulate Britain вимагають, щоб уряд Британії здійснив масштабну термомодернізацію всього житлового фонду до 2030 року, яка має зменшити витрати енергоресурсів, а відтак і викиди парникових газів. Відмову уряду зробити це вони називають «геноцидом».

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада протестувальники з Insulate Britain заблокували дороги біля будівлі парламенту в Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-