Країни Люблінського трикутника координуватимуть кроки щодо безпеки кордонів

Країни Люблінського трикутника координуватимуть кроки щодо безпеки кордонів

Укрінформ
Представники країн Люблінського трикутника домовилися координувати кроки в питаннях безпеки кордонів.

Як передає Укрінформ, як повідомляє МЗС України, онлайн-зустріч національних координаторів Люблінського трикутника відбулася з ініціативи української сторони.

Заступники міністрів закордонних справ України, Польщі та Литви Микола Точицький, Марцін Пшидач та Мантас Адомєнас обмінялися думками з приводу останніх подій в регіоні та обговорили загострення міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні.

Точицький поінформував співрозмовників про заходи, яких вживає українська сторона для зміцнення безпеки кордону з Білоруссю, про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях і східній ділянці кордону України.

"Дипломати домовились координувати дії в рамках Люблінського трикутника з метою ефективного протистояння наявним ризикам і загрозам для безпеки трьох держав та Європи в цілому", - зазначають в МЗС.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС триває з кінця червня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та Росію у гібридній агресії з використанням штучно створеного міграційного потоку.

Декілька тисяч мігрантів розбили табори на кордоні Польщі та Білорусі та періодично намагаються прорватися через загородження.

Нині безпосередньо на кордоні перебувають 3-4 тисячі мігрантів, загалом у Білорусі - до 20 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-