Штурм мігрантів: кількість постраждалих польських силовиків зросла до дев’яти

Штурм мігрантів: кількість постраждалих польських силовиків зросла до дев’яти

Відео
Укрінформ
Під час штурму польського кордону мігрантами з території Білорусі, що стався у вівторок вдень в пункті пропуску “Брузги-Кузниця”, постраждали дев’ять польських силовиків: сім поліцейських, один військовий і одна прикордонниця.

Про це повідомляють у соцмережах Прикордонна служба РП, польська поліція та міністерство національної оборони, передає Укрінформ.

“Сьогодні під час нападів постраждали cім поліцейських. Зокрема, це поліцейський, якого вдарили каменем по голові, і він був доправлений до лікарні; поліцейська з травмою голови, яку також доправлено до лікарні; п’ятеро поліцейських мають травми рук і ніг”,- йдеться в повідомленні поліції.

Як зазначається, поранення отримані в результаті кинутого з боку мігрантів каміння, палок, металевих труб, шумових та сльозогінних гранат.

За інформацією міноборони Польщі, один з військових отримав поранення в голову каменем. Йому надано допомогу, загрози життю немає.

У свою чергу Прикордонна служба РП повідомляє, що від кинутого каменя постраждала також прикордонниця з пункту пропуску в Кузниці. Її перевезли до лікарні і надали допомогу.

Як інформує міноборони РП, серед нападників були й діти.

Прикордонна служба Польщі повідомила, що після спроби штурму мігранти організовано під контролем спецслужб Білорусі повернулися до свого наметового містечка, розташованого за кількасот метрів від пункту пропуску.

Як відомо, криза на польсько-білоруському кордоні триває із серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Станом на сьогодні безпосередньо на польсько-білоруському кордоні перебуває 3-4 тисячі мігрантів з півдня, загалом у Білорусі - до 20 тисяч.

З початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-