Військові літаки США провели розвідку біля кордонів Білорусі – ЗМІ

Військові літаки США провели розвідку біля кордонів Білорусі – ЗМІ

Укрінформ
Два американські розвідувальні літаки в понеділок, 15 листопада, здійснили тривалі польоти вздовж кордону Білорусі з Польщею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс-Захід.

Згідно з даними західних авіаційних ресурсів, у польотах були задіяні літак розвідки і цілевказівки армії США Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, що вилетів з аеропорту імені Михайла Когелнічану під румунським портовим містом Констанца, і стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135V, що піднявся в повітря з авіабази Мілденхол у Великій Британії, пише видання.

ARTEMIS - багатофункціональна система розвідки та наведення на ціль. Вона забезпечує можливість високоточного виявлення з великої висоти цілей противника. З висоти 12 км літак системи ARTEMIS може сканувати сотні кілометрів у всіх напрямках, виявляти наземні та морські цілі та відстежувати їх переміщення, прослуховувати радіопереговори та визначати місце розташування радарів противника.

Цей літак курсував біля білоруського кордону близько п'яти годин.

За даними видання, американський літак радіоелектронної розвідки США RC-135V під час виконання завдання також здійснив проліт уздовж кордонів Калінінградської області, перебуваючи у повітряному просторі над Балтикою та Литвою.

Як повідомляв Укрінформ, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею триває з серпня. Польща, а також Литва і Латвія звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Минулого тижня великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон з Білорусі до Польщі, але ці спроби було припинено.

Польський кордон зараз захищають близько 20 тис. військових, прикордонників та поліцейських. У неділю, 14 листопада, польські прикордонники зафіксували дії, які свідчать про підготовку білоруською стороною силового прориву кордону мігрантами.

Польща планує побудувати до середини наступного року на кордоні з Білоруссю загородження заввишки більш як 5 метрів.

Україна також посилює кордон з Білоруссю та відправляє туди додатково 8,5 тис. військових.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-