Десятки мігрантів намагалися прорвати «стіну» на кордоні з Польщею

Десятки мігрантів намагалися прорвати «стіну» на кордоні з Польщею

Відео
Укрінформ
Минулої ночі група мігрантів кількістю до 60 осіб намагалася прорвати білорусько-польський кордон поблизу населеного пункту Половце. 

Про це інформує у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“Сьогодні вночі в районі населеного пункту Половце сталися чергові спроби силового подолання білорусько-польського кордону групою мігрантів кількістю 60 осіб. Спробу було унеможливлено”,- повідомила Прикордонна служба.

Як зазначають польські прикордонники, поблизу пункту пропуску "Брузги-Кузниця" мігранти від ранку створюють табір: розставляють намети, розпалюють вогнища. Білоруські служби надають їм воду і дрова.

Міністерство національної оборони Польщі поінформувало у Твітері, що на кордоні знову було чути постріли, які вже стали буденністю з білоруського боку кордону.

Зазначається, що табір, де донедавна перебували вздовж кордону мігранти, спорожнів, а всі люди організовано перейшли під контролем білоруських спецслужб в район пункту пропуску “Брузги-Кузниця”.

Як підкреслюють у міноборони Польщі, переміщення мігрантів з табору вздовж кордону безпосередньо до пункту пропуску є запланованою операцією білоруських спецслужб. Як звертають увагу у відомстві, операція, ймовірно керується з пункту управління, розташованого у транспортному засобі неподалік табору мігрантів.

Міграційна криза на польсько-білоруському кордоні розгорілася у серпні. Відтоді здійснено понад 35 тисяч спроб нелегального перетину польського кордону з боку Білорусі мігрантами з Близького Сходу. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

З початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Євросоюз має намір запровадити проти Білорусі чергові санкції за дестабілізацію ситуації на східному кордоні ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-