В Австрії на COVID-19 захворів «головний антиваксер» країни

В Австрії на COVID-19 захворів «головний антиваксер» країни

Укрінформ
Голова правопопулістської "Австрійської партії свободи" Герберт Кікль, який відомий як жорсткий опонент антикоронавірусних заходів та вакцинації, захворів на COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Кікль повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Мушу вам повідомити, що сьогодні я отримав від органів охорони здоров’я повідомлення про те, що ПЛР-тест, який я вчора зробив, показав позитивний результат", - йдеться у повідомленні.

За словами Кікля, у нього наразі спостерігається м’який перебіг захворювання, однак він змушений відправитися під 14-денний домашній карантин. Політик також повідомив, що через це не зможе взяти участь у запланованій на 20 листопада демонстрації проти прийнятих урядом заходів боротьби з пандемією коронавірусу.

Голова "Австрійської партії свободи" відомий як один з головних противників вакцинації від коронавірусу в країні. Він критикує будь-які обмежувальні заходи, які уряд вживає для боротьби з COVID-19. Це стосується як локдауну та вакцинації, так і носіння масок - під час засідань Національної ради Кікль, всупереч прийнятій нормі, принципово не носить FFP-маску. Також він вважає, що коронавірусне захворювання можна побороти, якщо почати вчасне лікування доступними медикаментами та вітамінами – він радить вживати вітаміни C, D та Zink, новальгін, парацетамол, аспірин та ібупрофен.

Як повідомлялося, минулої доби в Австрії було зафіксовано майже 12 тис. нових випадків захворювання на COVID-19, що є найбільшим показником з початку пандемії.

Реагуючи на стрімке поширення коронавірусу та з метою прискорення вакцинації населення, уряд Австрії прийняв рішення про так званий локдаун для невакцинованих з 15 листопада на всій території країни. Цей локдаун означає, що особи, які не мають щеплення від коронавірусу, можуть залишати помешкання лише з визначених причин. Такими причинами є робота та освіта, купівля основних товарів повсякденного вжитку, використання медичних послуг та вакцинація від COVID-19, задоволення основних релігійних потреб, відпочинок на свіжому повітрі.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-