Бельгія - серед 10 країн ЄС зі станом «дуже великого занепокоєння» щодо COVID-19

Бельгія - серед 10 країн ЄС зі станом «дуже великого занепокоєння» щодо COVID-19

Укрінформ
Бельгія увійшла в десятку європейських країн, де ситуація з розвитком пандемії COVID-19, за оцінкою Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC), визначається як стан «дуже великого занепокоєння».

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у бельгійському виданні The Brussels Times.

«Ситуація з епідемією COVID-19 продовжує погіршуватися, та оцінюється як «дуже велике занепокоєння» у десяти країнах та як «велике занепокоєння» ще у 13 інших країнах, за даними ECDC. У порівнянні з попереднім тижнем чотири країни – Бельгія, Фінляндія, Ліхтенштейн та Польща - перейшли до вищої категорії небезпеки, в той час, як п’ять країн - Ірландія, Італія, Латвія, Литва та Швеція - перейшли до нижчої категорії, становище ще у 21-й державі залишилося незмінним», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, за оцінкою ECDC, до країн «дуже великого занепокоєння» в ЄС та Європейській економічній зоні наразі належать Бельгія, Польща, Нідерланди, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Естонія, Греція, Угорщина та Словенія. У категорію зі станом «великого занепокоєння» увійшли Австрія, Данія, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Норвегія, Румунія та Словаччина.

Три країни - Кіпр, Франція та Португалія - перебувають у зоні «поміркованого занепокоєння», в той час, як чотири країни – Італія, Мальта, Іспанія та Швеція - викликають «низьке занепокоєння».

Між тим, за даними цього ж видання, на ситуаційній карті ECDC Бельгія позначена темно-червоним кольором, що означає вищий ступінь небезпеки.

За оприлюдненими в суботу даними бельгійського дослідницького медичного інституту Sciensano, в період з 3 по 9 листопада, у середньому 10 081 людина щоденно реєстрували позитивні тести на коронавірус, що на 39 відсотків більше, ніж протягом попереднього тижня. Минулого понеділка Бельгія перетнула сумний рекорд у 15 208 нових захворювань на день. Так званий репродуктивний рейтинг вірусу наразі становить 1,12, що означає, що інфекція продовжує поширюватися.

За даними Sciensano, у Фландрії повністю вакциновані від ковіду 80 відсотків населення, у Валлонії – 69 відсотків і лише 56 відсотків – у Брюсселі. У німецькомовній провінції Бельгії показник вакцинації становить 64 відсотки повністю вакцинованих мешканців.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на 13 листопада зафіксовано 253,652,283 випадки COVID-19, з них 5,110,190 - летальних, одужали 229,361,697 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-