Атака на свободу слова: Штати відреагували на наміри РФ ліквідувати «Меморіал»

Атака на свободу слова: Штати відреагували на наміри РФ ліквідувати «Меморіал»

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав російську владу відмовитися від свого наміру припинити діяльність правозахисного центру «Меморіал».

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Позови російської влади, які мають на меті закриття «Міжнародного Меморіалу» та Правозахисного центру «Меморіал» є черговою атакою на свободу слова»,- написав Блінкен.

За його словами, Росія має припинити судові процеси та перестати зловживати законом про іноземних агентів для переслідування, стигматизації та замовчування громадянського суспільства.

Раніше Європейський Союз засудив намір російської влади припинити діяльність правозахисного центру «Меморіал», закликав її переглянути це рішення та виконувати міжнародні зобов’язання у сфері дотриманні прав людини та громадянських свобод.

Як повідомлялось, Московський міський суд зареєстрував днями позов прокуратури Москви з вимогою ліквідувати правозахисний центр «Меморіал». Засідання призначено на 23 листопада.

Крім того, Генеральна прокуратура Росії звернулася до Верховного суду з вимогою ліквідувати «Міжнародний Меморіал», а також його підрозділи – правозахисний центр, архів, бібліотеку та музей. Причиною прокуратура вказала «систематичні порушення законодавства про «іноземних агентів». Судове засідання з цього питання заплановано на 25 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-