Німеччина повертає безкоштовні тести на коронавірус

Німеччина повертає безкоштовні тести на коронавірус

Укрінформ
Експрестести на коронавірус для громадян у Німеччині відтепер знову безкоштовні щонайменше один раз на тиждень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що із суботи, 13 листопада, в Німеччині знову пропонують безкоштовні експрестести на коронавірус для громадян. При цьому зробити такий тест щонайменше раз на тиждень може будь-хто, незалежно від статусу вакцинованого чи одужалого від COVID-19. Витрати на такі тести покриває держава.

Як повідомлялося, з 11 жовтня цього року в Німеччині припинили робити безкоштовні експрестести з метою залучення більшої кількості людей до вакцинації. Тоді були зачинені більшість центрів тестування, які тепер мають повернутись до роботи.

За даними Інституту Роберта Коха (RKI), 13 листопада показник нових випадків інфікування на 100 тисяч населення протягом семи днів сягнув у Німеччині 277,4. Напередодні він становив 263,7, а 11 листопада - 249,1. Ще тиждень тому цей показник був 169,9.

Вірусологи RKI наполегливо радять "за можливості, відмовитись від проведення масових заходів, а також зменшити кількість контактів, які не є необхідними". Якщо ж обмежити контакти неможливо, наголошують експерти RKI, "то незалежно від статусу вакцинованого чи одужалого від COVID-19, варто тестуватись на коронавірус та використовувати мобільний додаток", через який відстежуються контакти з інфікованими людьми.

У світі, станом на ранок 13 листопада, зафіксовано 253 266 560 випадків COVID-19, зокрема 5 105 309 летальних, одужали 229 060 354 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-