Штати донесли свою стурбованість Росії та Білорусі щодо ситуації з мігрантами

Штати донесли свою стурбованість Росії та Білорусі щодо ситуації з мігрантами

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив у п’ятницю, що офіційний Вашингтон довів до російської та білоруської влади свою стурбованість у зв’язку із ситуацією з мігрантами на білоруському кордоні з Польщею.

Про це він сказав журналістам перед посадкою на гелікоптер на південній галявині Білого дому, повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, що це викликає велике занепокоєння»,- наводить пресслужба Білого дому його відповідь на запитання про ситуацію на білорусько-польському кордоні.

«Ми передали нашу стурбованість Росії, і ми передали нашу стурбованість Білорусі. І ми вважаємо, що це є проблемою», - підкреслив Байден.

Тим часом глава Держдепу Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що адміністрація Байдена наразі розглядає, які інструменти може застосувати для впливу на владу Білорусі.

"Ми дуже занепокоєні спробами Білорусі використовувати імміграцію як політичний інструмент. Не будемо заздалегідь повідомляти про те, чи можливі санкції. Ми розглядаємо низку інструментів, які ми маємо", - повідомив він.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні спецслужби Білорусі силою намагалися проштовхнути кілька десятків мігрантів через кордон з Польщею. Це стало однією з останніх спроб білоруського режиму посилити міграційну кризу для країн Євросоюзу.

Загалом, із серпня нинішнього року польські прикордонники запобігли близько 35 тис. спробам нелегального перетину кордону з території Білорусі. Раніше цього тижня велика група мігрантів зробила спробу масованого силового перетину кордону з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-