В Австрії заявили про необхідність локдауну для невакцинованих від COVID-19

В Австрії заявили про необхідність локдауну для невакцинованих від COVID-19

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Александер Шалленберг заявив про необхідність запровадження на всій території республіки обмеження виходу з дому для осіб, які ще не вакцинувалися від COVID-19.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, рішення з цього приводу може бути ухвалено у неділю, 14 листопада.

"Більшість населення правильно вчинило і себе захистило, і тепер ми повинні також захистити. Я не бачу причини, чому більшість із солідарності із меншістю невакцинованих має також йти на локдаун", - заявив глава австрійського уряду під час пресконференції у п’ятницю.

Канцлер повідомив, що у неділю уряд обговорить з очільниками федеральних земель питання запровадження локдауну для невакцинованих на всій території країни. "Ціль чітка – щоб ми цієї неділі дали "зелене світло" для загальнонаціонального локдауну для невакцинованих", - заявив Шалленберг.

Заява глави австрійського уряду прозвучала на тлі того, що дві федеральні землі Австрії – Зальцбург та Верхня Австрія – у п’ятницю ухвалили рішення про запровадження з понеділка, 15 листопада, локдауну для невакцинованих з огляду на стрімке поширення коронавірусної інфекції.

Введення загальнонаціонального локдауну для невакцинованих від COVID-19 також підтримує очільник МОЗ Вольфганг Мюкштайн. Очікується, що в неділю ввечері, відразу після обговорення уряду та земель, відбудеться засідання головного комітету Національної ради – для парламентського схвалення відповідного рішення щодо локдауну.

Як і у випадку з попередніми нокдаунами, обмеження виходу з дому означатимуть заборону залишати місце проживання, окрім важливих причин – купівлі продуктів чи ліків, поїздки на роботу, прогулянки на свіжому повітрі біля дому. Водночас цього разу, у випадку прийняття рішення у неділю, ці обмеження стосуватимуться лише тих людей, які не зробили щеплення від коронавірусу. Планується, що контроль за дотриманням заходів буде здійснюватися на вибіркові основі. Для вакцинованих осіб продовжуватимуть діяти інші обмеження, які наразі є чинними в країні.

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії з 8 листопада при поселенні в готелі, відвідуванні закладів культури, громадського харчування та сфери догляду за тілом (перукарні, салони краси тощо) треба буде обов’язково пред’являти сертифікат вакцинації від COVID-19 або довідку про перенесення коронавірусного захворювання.

А з 1 листопада почала діяти вимога про наявність у всіх працівників, які контактують на робочому місці з іншими людьми, або негативного результату тесту на коронавірус, сертифікату вакцинації або ж довідку про перенесене захворювання впродовж останніх пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-