Данія повернула скасований два місяці тому карантин

Данія повернула скасований два місяці тому карантин

Укрінформ
У п’ятницю Данія знову повернула вимогу цифрових ковідних паспортів, повторно оголосивши COVID-19 "соціально критичною хворобою" на тлі зростання кількості випадків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Данія сьогодні знову запровадила цифрову перепустку, оскільки повторно оголосила хворобу COVID-19 «соціально критичною хворобою» на тлі зростання захворюваності.

Перепустку необхідно надавати для входу до нічних клубів, кафе, автобусів, для вечірок та для відвідин приміщень ресторанів. Цю вимогу скасували 10 вересня на тлі зниження захворюваності.

Люди віком від 15 років повинні надавати перепустку під час відвідування заходів на відкритому повітрі, де кількість учасників перевищує 2 000.

Наразі у Данії, як і в багатьох інших країнах, спостерігається зростання кількості випадків COVID-19, а органи охорони здоров’я повідомляють, що кількість інфекцій та шпиталізацій зросла швидше, ніж очікувалося.

У вівторок парламентський епідеміологічний комітет парламенту Данії одноголосно схвалив рішення ще раз визнати коронавірус "соціально критичною хворобою" та знову запровадити цифрові перепустки.

Перепустку видають, якщо власник повністю вакцинований або отримав першу дозу щонайменше два тижні тому, нещодавно одужав від COVID-19 або мав негативний тест протягом останніх 72 годин. Також доступна паперова версія документа.

Сьогодні уряд та конфедерації профспілок та працедавців досягли угоди, що дозволить працедавцям вимагати, щоб працівники показували цифрову перепустку на роботі.

Угода має бути схвалена парламентом, ймовірно, наступного тижня.

Згідно з останніми даними, 87,6% громадян Данії, старше за 12 років, отримали першу дозу COVID-вакцини, а 86% – дві дози.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-