Монастирський розповів, як мігранти опиняються на кордоні ЄС з Білоруссю

Монастирський розповів, як мігранти опиняються на кордоні ЄС з Білоруссю

Укрінформ
Ті біженці, які штурмують кордон, зокрема, Польщі з Білоруссю, прибувають у Мінськ з метою за плату потрапити з Білорусі до країн Європейського союзу.

Про це в ефірі «Право на владу» заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає Укрінформ.

Він уточнив, що у тих країнах, які вважаються країнами з міграційним ризиком, наразі не відбуваються бойові дії, - але водночас упродовж кількох місяців мігранти фактично штурмують кордон з Литвою, потім – кордон з Польщею, і, можливо, буде і кордон з Україною.

«Чому це відбувається? Фактично на території цих держав сьогодні створені так звані вербувальні центри, де запрошуються люди, яким гарантується за певну плату їхня доставлення до країн Євросоюзу, зокрема, і у Німеччину. Вони переправляються літаками, як туристи, до Мінська. Потім здійснюється їх накопичення – це ж рейси, десятки рейсів, на території біля Мінська, у санаторіях, таборах, терміналах, і потім – ми бачили ці відео і це підтверджує і наша розвідка – під дулами автоматів їх супроводжують до кордону», - поінформував Монастирський.

За його словами, цих людей до кордону супроводжують «десятки та сотні кілометрів» автобуси, і «після цього вони вже переходять до фактично самої атаки».

«Ми бачили відео, де вони намагаються повернутися до того місця, звідки вони вийшли, їм англійською мовою кричать «Go back», тобто, - «йдіть назад», тобто, повертайтеся у тому напрямку, куди ми вас ведемо. А ведуть вони їх до польського кордону... І за даними, які нам надали польські прикордонники, упродовж останніх кількох місяців, вони зупинили понад 27 тисяч спроб перетинання державного кордону з Польщею», - сказав він.

За словами міністра внутрішніх справ, делегація МВС також поспілкувалася з німецькими прикордонниками, і «вони свідчать про різке зростання перетину незаконних мігрантів, яких вони зупиняють на польсько-німецькому кордоні - таких упродовж останніх тижнів було понад 7 тисяч».

«Тобто, ця цифра зростає. Фактично, схема відбувається таким чином, що заморожується депозитний рахунок, і як тільки мігрант потрапляє на територію Німеччини, ці фактично «турагенції» отримують свої кошти. Мова йде про тисячі дійсно мігрантів, які знаходяться наразі на території Білорусі», - заявив глава МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада Монастирський заявив, що МВС готується на українсько-білоруському кордоні до сценаріїв з мігрантами, подібних до ситуації на польсько-білоруському кордоні.

11 листопада Монастирський поінформував, що кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліціянтів, також чергуватиме авіація Міністерства внутрішніх справ, і ці вертольоти, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-