У МВС визначили дільниці кордону, куди можуть підійти мігранти з Білорусі

У МВС визначили дільниці кордону, куди можуть підійти мігранти з Білорусі

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ наразі визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Про це в ефірі «Право на владу» заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

«Що ми бачимо у тактичному плані: визначено приблизно 10 ділянок, де основні можуть відбуватися підходи мігрантів до державного кордону з Україною. Саме там будуть посилюватися прикордонники, зокрема, і Нацгвардією, і поліцією», - поінформував Монастирський.

За його словами, наразі основним меседжем є консолідація усіх зусиль. Тому, як уточнив Монастирський, під час засідання РНБО, яке відбулося у середу, також йшло обговорення щодо підрозділів територіальної оборони. «І цю ідею підтримали і міністр оборони, і Президент - щоб у цих областях провести навчання з територіальної оборони», - зазначив глава МВС.

«Наша механіка буде, звичайно, подібна до протистоянь на литовському кордоні і на кордоні з Польщею. Тобто, безперечно, визначення місць скупчення, а розвідка буде інформувати (нас – ред.) у разі направлення мігрантів у сторону України, тобто, про те, куди саме вони рухаються. І саме там мобільні групи будуть перебувати вже за лічені хвилини. Саме це і буде основна мета – не допустити масового прориву державного кордону», - повідомив міністр.

Говорячи про ситуацію з мігрантами, Монастирський окремо висловив думку, що вона якнайкраще показує, що розділяти наразі прикордонників, Нацгвардію, Нацполіцію і ДСНС наразі «неможливо і недоцільно», і що це питання наразі не стоїть на порядку денному.

Також він поінформував, що у четвер під час свого візиту на Волинь, зокрема, зустрічався з громадою Шацька.

«Ми говорили і про те, що потрібно допомогти розміщенню наших гвардійців, тому що зараз йдуть холоди, і щоб вони могли жити і перебувати там у нормальних теплих умовах. Бо ми поки що прогнозуємо, що місяць, два, а то і більше, їм прийдеться перебувати поблизу держкордону», - зазначив Монастирський.

Окремо він нагадав, що наразі фактично відсутній нормальний кордон Україною і РФ, та Україною і Білоруссю.

«Це дві окремі теми, але ми наразі фактично їх зводимо в одну, тому що ця міграційна криза для свідомості кожного українця загострює (питання – ред.): а що у нас там, а чи є кордон? Відповідь – так, прикордонники є, кордон позначений, але самої споруди кордону – немає. І це наша загальна задача – задача усього уряду, Президента, суспільства, бо це будується за податки громадян – наступного року збудувати кордон між Україною і РФ та між Україною і Білоруссю. Мова йде про понад 1000 км державного кордону», - сказав очільник МВС.

Як повідомлялося, 10 листопада Монастирський заявив, що МВС готується на українсько-білоруському кордоні до сценаріїв з мігрантами, подібних до ситуації на польсько-білоруському кордоні.

11 листопада Монастирський поінформував, що кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліціянтів, також чергуватиме авіація Міністерства внутрішніх справ, і ці вертольоти, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-