Президенти США й Китаю проведуть віртуальну зустріч 15 листопада – Reuters

Президенти США й Китаю проведуть віртуальну зустріч 15 листопада – Reuters

Укрінформ
Глави Сполучених Штатів і Китаю – двох країн, які перебувають у боротьбі за глобальне лідерство – домовилися провести переговори у віртуальному форматі наступного понеділка, 15 листопада.

Про це повідомляє американське інформагентство Reuters із посиланням на джерела, обізнані в ситуації.

«Очікується, що президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін проведуть віртуальний саміт у понеділок на тлі напруженості в питаннях торгівлі, прав людини та військової активності»,- зазначає видання.

Востаннє Байден і Сі розмовляли 9 вересня. Тоді відбулася 90-хвилинна розмова, яка, за словами високопоставленого чиновника США, була зосереджена на економічних питаннях, зміні клімату, а також протистоянню пандемії COIVD-19.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні стало відомо про те, що переговори лідерів США і КНР заплановані на наступний тиждень, однак конкретної дати не називалося. При цьому зазначалося, що напружені відносини між Пекіном і Вашингтоном нервують союзників, тож у США вважають, що прямий контакт між першими особами є найкращим способом запобігти конфлікту між двома найбільшими економіками світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-