На Ла Пальмі лава з вулкана дісталася бананових плантацій - фермерів евакуював флот

На Ла Пальмі лава з вулкана дісталася бананових плантацій - фермерів евакуював флот

Укрінформ
Іспанські Військово-морські сили допомагають фермерам евакуюватися з Ла Пальми після того, як виверження лави сягнуло їхніх бананових плантацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, вночі на острові стався 5-бальний землетрус, який ще погіршив ситуацію з виверженням вулкану. Станом на сьогодні більше 1000 гектарів на поверхні Ла Пальми були покриті вулканічною лавою. З острова вже евакуювали більше 7000 людей, повідомлень про жертв наразі немає.

Зазначається, що для евакуації Іспанія задіяла Військово-морські сили. Зокрема в рятувальній операції взяв участь корабель ВМС «Кастилія», який був задіяний для евакуації фермерів після того, як лава сягнула бананових плантацій.

Повідомляється, що внаслідок виверження було пошкоджено сотні будинків та знищено велику частку бананових плантацій, які були основою економіки острова. Згідно з заявами регіональних чиновників, виверження завдало шкоди на суму приблизно 100 мільйонів євро.

Раніше Укрінформ повідомляв, що нові потоки лави вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма досягнули Атлантичного океану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-