Буріння біля Кіпру: ЄС продовжив санкції проти Туреччини ще на рік

Буріння біля Кіпру: ЄС продовжив санкції проти Туреччини ще на рік

Укрінформ
Європейський Союз оприлюднив сьогодні рішення продовжити дію санкції за незаконне буріння, яке Туреччина здійснює у Східному Середземномор’ї, ще на рік, до 12 листопада 2022 року.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у четвер на сайті Європейської Ради.

«Після перегляду рамкових умов для застосування обмежувальних заходів у відповідь на недозволені дії з буріння у Східному Середземномор’ї, рада ЄС сьогодні ухвалила рішення продовжити цей режим на один рік, до 12 листопада 2022 року. Європейський Союз зберігатиме здатність введення обмежувальних заходів проти осіб або установ, що несуть відповідальність або залучені до недозволеного буріння для розвідки гідрокарбонатів у Східному Середземномор’ї», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі згадані санкції ЄС поширюються на двох осіб. Існуючі правові рамки дозволяють Євросоюзу заморожувати активи включених до санкційного списку осіб та установ, і вводити заборону на подорожі до ЄС для залучених персон. На додаток, установам та фізичним особам ЄС заборонено надавати будь-які фінансові фонди у розпорядження персон та установ, на яких поширені санкції.

Як повідомлялося, Євросоюз ввів цільові санкції проти осіб Туреччини, причетних до недозволеного буріння в територіальних водах Кіпру у Східному Середземномор’ї у жовтні 2019 року. Це рішення підлягає регулярному перегляду, і може бути доповненим або зміненим за рішенням Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-