РФ направила до білоруського кордону авіацію, здатну нести ядерну зброю - Лукашенко

РФ направила до білоруського кордону авіацію, здатну нести ядерну зброю - Лукашенко

Укрінформ
Олександр Лукашенко повідомив, що на його прохання російська влада підключила до чергування на кордоні Білорусі з ЄС та Україною стратегічну авіацію. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє білоруське держінформагентство БелТА.

«Як я вчора зауважив, вони (президент і міноборони РФ, – ред.) направили сюди (до білоруських кордонів – ред.) стратегічні бомбардувальники у супроводі наших винищувачів. Ми маємо постійно моніторити ситуацію на кордоні. Нехай пищать, кричать. Так, це бомбардувальники, які можуть нести ядерну зброю», - сказав Лукашенко.

Він також уточнив маршрут патрулювання – «на Гомель із Москви вздовж південного кордону Білорусі, західний кордон, на Постави у Вітебській області, з Поставів через Оршу відлітають на Москву». «Ось це кільце – Прибалтика, Польща та Україна – повинні моніторити російські та білоруські військовослужбовці. Про це ми домовились із росіянами. Нам не можна жартувати. Обстановка там серйозна. Найголовніше, вони відійшли від домовленостей. Ми не знаємо чого вони хочуть», - заявляє Лукашенко.

З таким проханням він звернувся до Росії на тлі кризи на польсько-білоруському кордоні, куди було приведено понад тисячу нелегальних мігрантів, які зараз намагаються прорватися до ЄС.

При цьому напередодні у Міноборони РФ відзвітували, що справді направили «два російські дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3, відпрацювали взаємодію з пунктами управління Збройних сил РФ та Білорусі та перевірили систему ППО Союзної держави».

Як повідомлялося, Міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС триває з кінця червня. Литва, Польща та Латвія обвинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску на їхні країни та ЄС загалом, називаючи ці дії «гібридною атакою».

Ситуація загострилася 8 листопада, коли велика група мігрантів здійснила спробу силового перетину кордону з Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-