До Білорусі щотижня прибуває 40 літаків з мігрантами – МВС Польщі

До Білорусі щотижня прибуває 40 літаків з мігрантами – МВС Польщі

Укрінформ
Головною метою президента РФ Володимира Путіна у контексті міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні є тривала дестабілізація ситуації в Центрально-Східній Європі.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, виступаючи на надзвичайному засіданні Сейму, присвяченому ситуації на польсько-білоруському кордоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Немає жодного сумніву, що дії Лукашенка відбуваються за повної згоди Росії. Чого хоче досягти Росія у цій грі? Треба собі чітко сказати, Росія має далекосяжні цілі. Без сумніву, це - дестабілізація ситуації в ЄС, а точніше, спроба постійної дестабілізації у Центрально-Східній Європі”, - заявив Камінський.

Читайте також: У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

На його переконання, Росія хоче мати інструмент шантажу і впливу на Європу, який застосовується не руками Кремля.

Головна ж мета Олександра Лукашенка, як вважає польський міністр, - помститися Польщі і Литві за підтримку білоруського народу після фальсифікації президентських виборів у серпні минулого року. Утім, Лукашенко ставить і політичні завдання - аби його визнали у ЄС легітимно обраним президентом Білорусі і партнером для переговорів.

“Постійним тиском на ЄС він хоче визнання своєї влади і скасування санкцій”, - переконаний Камінський.

Читайте також: Німецька прокуратура «полює» на Лукашенка через навалу мігрантів — Bild

За словами глави МВС Польщі, щотижня до Білорусі прибуває 40 літаків з мігрантами. Тобто, до РБ кожного тижня прибуває 2 тис. осіб, які потім прямують до кордону з Польщею.

На сьогодні біля польського кордону перебуває 2-4 тис. мігрантів. Камінський допускає чергові спроби з боку нелегалів прорватися через польський кордон.

Як повідомлялося, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску у межах гібридних дій проти РП та ЄС.

Читайте також: Польща збільшить кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю

8 листопада велика група мігрантів здійснила спробу силового перетину кордону з Польщею.

З польського боку державний рубіж захищає понад 10 тисяч службовців військ територіальної оборони, прикордонників і поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-