Земан визначився з кандидатурою прем'єра Чехії

Земан визначився з кандидатурою прем'єра Чехії

Укрінформ
Президент Чеської Республіки Мілош Земан доручив голові Громадянської демократичної партії (ODS) Петру Фіалі провести переговори щодо формування нового уряду.

Інформація про це оприлюднена на сайті Празького граду 9 листопада, повідомляє Укрінформ.

«За результатами виборів до Палати депутатів уповноважую Вас провести переговори з представниками політичних партій, представлених у Палаті депутатів, з метою формування нового уряду. Я очікую, що ви будете інформувати мене про результати ваших переговорів, щоб я міг прийняти рішення про свій наступний конституційний крок», - йдеться у листі Земана Фіалі.

Читайте також: Бабіш стверджує, що президент Чехії доручить йому сформувати уряд

Як повідомлялось, п'ять чеських партій - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Пірати та STAN – домовились сформувати парламентську більшість і уряд відразу після виборів, 10 жовтня. Минулого понеділка, 8 листопада, вони підписали коаліційну угоду, на базі якої планують утворити новий уряд. У документі окреслені 12 пріоритетів політики коаліції та розподілення міністерських постів. Загалом у новому уряді буде 18 міністерств, на 3 більше, ніж у попередньому.

Читайте також: Хворого Земана пропонують тимчасово позбавити повноважень президента Чехії

Партії, які йшли на вибори об’єднаними у 2 коаліції - SPOLU і PirStan, - мають у новій Палаті депутатів (нижній палаті парламенту) 108 крісел з 200.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-