Нові COVID-штами в Європі з'являються у країнах, де мало вакцинованих - Єврокомісія

Нові COVID-штами в Європі з'являються у країнах, де мало вакцинованих - Єврокомісія

Укрінформ
Повна вакцинація населення ЄС залишається ключем для подолання пандемії COVID-19, й нові хвилі інфекції, що поширюються Європою, лише підтверджують цей висновок, і не дають підстав сумніватися у наукових даних щодо безпечності та ефективності вакцин.

Про це у понеділок під час брифінгу для преси заявила речник Європейської Комісії Дана Спінант, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили ці цифри. Ми говоримо про четверту, про п’яту або шосту хвилі інфекції, у залежності від того, про яку країну йдеться. Рівень вакцинації в Європі є одним із найвищих у світі, але й існує вражаюча різниця у рівні вакцинації між різними країнами. В таких країнах як Німеччина рівень вакцинації наближається до 80 відсотків. Але є й інші країни, наприклад, такі як Румунія, де рівень вакцинації є набагато нижчим, де більшість населення не отримали щеплення проти коронавірусу. І саме це може бути середовищем для розвитку його нових форм», - зауважила речник Єврокомісії.

Читайте також: Генсек ООН закликає світ бути готовим до нових пандемій

Вона наголосила, що вакцинація дійсно захищає від поширення вірусу, навіть проти найбільш агресивних його форм. Ці висновки підтверджені статистикою європейських агентств ЕМА (Європейське агентство з лікарських засобів) та ECDC (Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності), які продовжують спостереження за клінічним застосуванням вакцин та їх ефективністю. Тож наразі є важливим донести цю інформацію до всіх співгромадян, особливо тих, хто досі не отримав захисту від коронавірусу, та переконати їх у важливості вакцинації.

Як вже повідомлялося, за даними Worldometer станом на 8 листопада зафіксували 250 613 449 випадків COVID-19, з них 5 064 644 - летальних, одужали 226 869 271 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-