Хакери зламали кілька оборонних організацій - CNN

Хакери зламали кілька оборонних організацій - CNN

Укрінформ
Ряд авторитетних організацій, які працюють у чутливих сферах, були зламані іноземними хакерами.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише CNN.

“Вірогідні іноземні хакери зламали дев’ять організацій в оборонній, енергетичній, технологічній та освітній сферах, а також у галузі охорони здоров’я. Щонайменше одна із цих організацій знаходиться у США”, - стверджує CNN із посиланням на дані безпекової компанії Palo Alto Networks.

Читайте також: Хакери з Росії атакували у США Національну стрілецьку асоціацію - ЗМІ

Зазначається, що хакерам вдалося викрасти паролі деяких із цих організацій, що дасть їм змогу підтримувати довготерміновий доступ до їх мереж.

”Таким чином зловмисники можуть перехоплювати чутливі дані з електронної пошти та внутрішніх комп’ютерних мереж”, - йдеться у матеріалі.  

Цю секретну інформацію було оприлюднено, аби попередити про небезпеку інші корпорації та розкрити схему роботи хакерів. Зокрема, нападники використовують прогалини у безпеці програмного забезпечення для зберігання паролів.

Читайте також: Microsoft заявляє про нову масштабну кібератаку з РФ проти американських мереж

CNN додає, що виявлені злами - “лише вершина айсберга” вірогідної кампанії зі стеження і що з часом стане відомо про більшу кількість жертв.

“Поки невідомо, хто саме стоїть за зламами, але деякі підходи та механізми нападників схожі на використовувані китайськими хакерськими групами”, - зауважує CNN.

Як раніше повідомляло агентство, у США хакери-вимагачі «вибили» майже $ 600 мільйонів за пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-