Меркель розповіла про плани після завершення роботи на посаді канцлера

Меркель розповіла про плани після завершення роботи на посаді канцлера

Укрінформ
Виконувачка обов'язків канцлера Німеччини Анґела Меркель після завершення роботи на посаді не планує займатися політикою.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в інтерв'ю DW, опублікованому 7 листопада.

"Щодо запитання про подальші плани: я не буду займатися політикою. Я не стану вирішувати політичні конфлікти, роблю і так це вже багато років: 16 років як федеральна канцлерка, із задоволенням на рівні Європейського Союзу, на міжнародному рівні", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що ще не знає, чим саме займатиметься після виходу на пенсію: "Спочатку відпочину і подивлюся, що спаде на думку".

Головними викликами роботи на посаді федерального канцлера Меркель назвала так звану кризу біженців у Німеччині 2015 року, коли до країни прибули понад мільйон шукачів притулку, а також нинішню пандемію коронавірусної хвороби.

Читайте також: Меркель стала лауреатом Європейської премії імені Карла V

"Це, мабуть, події, де стає очевидним їхній вплив на людей, де доводиться мати справу з людськими долями", - сказала вона.

З огляду на спірне рішення пустити до Німеччини біженців, переважно з Сирії та Іраку, які застрягли в інших країнах ЄС у 2015 році, виконувачка обов'язків канцлера Німеччини зауважила, що німецьке суспільство загалом "впоралося" з цим викликом.

На її думку, Європа ще не змогла "усунути причини, які спонукають людей ставати біженцями".

"Ми ще не досягли, щоб у Європі була єдина система надання мігрантам притулку", - вважає Меркель.

Як повідомляв Укрінформ, свідоцтво про складання повноважень канцлеру Ангелі Меркель та кожному з міністрів вручив увечері 26 жовтня в палаці Бельвю федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, водночас німецький уряд під керівництвом Меркель виконуватиме свої обов’язки до моменту створення нового Кабінету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-