Грузинські тюремники заявляють, що Саакашвілі вживає їжу

Грузинські тюремники заявляють, що Саакашвілі вживає їжу

Фото, відео
Укрінформ
У суботу, 6 листопада, служба виконання покарань Грузії продемонструвала відео з кабінету лікаря у в’язниці міста Руставі, на якому зафіксовано ув’язненого експрезидента країни Міхеіла Саакашвілі, який начебто “вживає їжу”.

У підписі до опублікованих у мережі Facebook кадрів сказано, що такі харчі в’язень, який оголосив голодування, отримує в різний час доби.

“На цих фото та відео добре видно, як ув’язнений Міхеіл Саакашвілі отримує їжу та натуральні соки в різний час доби”, – йдеться у повідомленні. 

Вони також опублікували фотографії продукції, яку нібито отримав Саакашвілі.

Читайте також: МЗС Грузії спростовує перемовини про видачу Саакашвілі Україні

У відповідь Саакашвілі оприлюднив звернення, в якому повідомив, що після арешту за рекомендацією тюремної медичної служби отримав кілька пляшок соку, а також вживав незначну кількість пюре у медичних цілях. Від сьогодні він відмовився приймати будь-що, включно з вітамінами та таблетками глюкози, щоб “остаточно виключити всі безсоромні спекуляції, спрямовані на дискредитацію та образу”.

Як раніше повідомляло агентство, найбільша опозиційна партія Грузії "Єдиний національний рух" почала протестну акцію біля будівлі в'язниці у місті Руставі, де перебуває експрезидент країни Михеїл Саакашвілі.

1 жовтня Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політичним в'язнем.

29 жовтня голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі виключив можливість передачі Саакашвілі Україні.

Читайте також: Юридичних тонкощів у справі Саакашвілі менше, ніж політичних — адвокат

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі також заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, та помилувати Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-