Тунберг назвала конференцію у Глазго «заходом із зеленого запудрювання мізків»

Тунберг назвала конференцію у Глазго «заходом із зеленого запудрювання мізків»

Укрінформ
Вісімнадцятирічна шведська активістка Грета Тунберг назвала конференцію COP26 зі зміни клімату «заходом із зеленого запудрювання мізків».

Як передає Укрінформ з посиланням на UN News, про це вона заявила у п’ятницю під час акції протесту в Глазго, на який зібралися тисячі молодих людей з вимогою не допустити кліматичної катастрофи.

Тунберг останньою вийшла на сцену й розкритикувала світових лідерів за їхнє «бла-бла-бла», що триває упродовж 26 років після першої кліматичних конференцій, та поставила під сумнів прозорість зобов'язань, які вони взяли на себе у Глазго.

«Лідери не гають час, вони активно створюють лазівки й формують ніші, щоб мати вигоду для себе й продовжувати отримувати прибуток від цієї руйнівної системи. Це активний вибір лідерів для продовження експлуатації природи й людей, знищення нинішніх і майбутніх умов для життя», - сказала вона.

Читайте також: Генсек ООН закликав припинити ставитися до природи «як до туалету»

У марші, ініційованому рухом «П'ятниці для майбутнього», який започаткувала Тунберг, взяли участь люди різного віку. Вони зібралися на площі Джорджа з плакатами та з масками світових лідерів і написами «Кліматичні злочинці».

«Чого ми хочемо? Кліматичної справедливості! Коли ми цього хочемо? Зараз!» - скандувала молодь.

«Мене справді непокоїть світ, який ми передаємо майбутнім поколінням... – сказала жителька Вельсу Джейн Менсфільд, яка тримала плакат із написом «Червоний код для людства» - висловом Генсекретаря ООН Антоніу Гутерреша, що стосується наближення кліматичної катастрофи. - Я живу на південному заході Вельсу, і зміна клімату явно відбувається, але ми навіть не розуміємо, що діється у багатьох інших частинах світу, і мені страшно».

Читайте також: В ООН заявляють, що зміни клімату запустили екстремальні явища

Очолили марш представники латиноамериканських корінних народів, які звернулися до світових лідерів із закликом припинити видобуток ресурсів і «залишити вуглець у землі».

«Корінні жителі вмирають у ріці, їх змивають величезні повені. Будинки, школи, повні дітей, мости, наша їжа, врожаї – усе зносить вода», - заявили вони на сцені, змонтованій на площі.

Читайте також: Кліматичні зміни можуть спричинити затоплення Чикаго

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася міжнародна конференція СОР-26 щодо відповіді на глобальні зміни клімату. У рамках конференції, яка триватиме до 12 листопада, відбувся саміт світових лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-