У Франції депутати проголосували за продовження застосування COVID-перепусток

У Франції депутати проголосували за продовження застосування COVID-перепусток

Укрінформ
Депутати парламенту Франції проголосували за те, щоб дозволити уряду країни продовжити застосування санітарних паспортів (COVID-перепусток - ред.) до серпня наступного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Люди у Франції повинні використовувати COVID-перепустку, що була запроваджена в повному обсязі у серпні цього року, в таких рутинних аспектах життя, як відвідування кафе чи музею або подорожі міжміською залізницею.

Документ складається з QR-коду, створеного для тих, хто може довести, що вони пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 або нещодавно зробили негативний тест, або одужали від хвороби COVID-19. Це одна з найсуворіших подібних систем в країнах Європи.

Продовження використання документа схвалили 118-ма голосами проти 89.

Читайте також: У Тунісі вводять COVID-сертифікати

Як повідомлялося, Франція в ході посилення заходів щодо боротьби з пандемією коронавірусу запровадила COVID-перепустки та обов’язкову вакцинацію медичних працівників.

Такі посилення викликали протести та політичну напруженість у Франції. Президент країни Еммануель Макрон та його уряд натомість заявили, що все це необхідно для захисту вразливих груп населення, а також для уникнення запровадження нових обмежень.

Фото: La Stampa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-