Зміна клімату: за 10 років стихійні лиха забрали понад 400 тисяч життів – ООН

Зміна клімату: за 10 років стихійні лиха забрали понад 400 тисяч життів – ООН

Укрінформ
Лише за останні 10 років стихійні лиха, спричинені зміною клімату, відібрали життя у понад 400 тисяч людей, призвели до величезних руйнувань та економічних втрат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новини ООН. 

«Сьогодні світ намагається нарощувати зусилля зі скорочення викидів парникових газів, але цих зусиль поки що недостатньо – у цих умовах необхідно стрімко активізувати дії, спрямовані на адаптацію до зміни клімату», – наголосила виконавчий директор Програми Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища (ЮНЕП) Інгер Андерсен.

Зазначається, що заходи щодо адаптації до наслідків глобального потепління, якщо застосовувати їх у всіх сферах, дозволять значно скоротити втрати та збитки.

Читайте також: У світі зафіксували перший масштабний голод через зміни клімату - ООН

Особливо це буде помітно в другій половині століття, коли вплив змін клімату на життя людини посилиться.

Згідно з новою доповіддю ЮНЕП, чимало наслідків зміни клімату незворотні навіть за дуже рішучих заходів щодо їхнього запобігання або пом'якшення. Тому необхідно вчитися жити за нових умов.

До того ж у ЮНЕП вважають, що навіть якщо би вже сьогодні вдалося стрімко скоротити викиди парникових газів, наслідки зміни клімату все одно відчувалися би впродовж десятиліть.

Читайте також: В ООН заявляють, що зміни клімату запустили екстремальні явища

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський упевнений, що від дій держав та бізнесу впродовж десятиліття у питанні зменшення темпів кліматичних змін залежить подальший розвиток людства.

Фото: S. Vanstraelen, Louis Van Osta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-