Главу Єврокомісії розкритикували за використання літака для 19-хвилинного рейсу

Главу Єврокомісії розкритикували за використання літака для 19-хвилинного рейсу

Укрінформ
Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн потрапила під вогонь критики через використання приватного літака для перельоту із Відня до Братислави, між якими відстань лише 47 км.

Про інцидент повідомляють німецькі ЗМІ, передає Укрінформ.

«Переліт з Відня до Братислави, який Урсула фон дер Ляєн здійснила в червні, тривав 19 хвилин», - пише, зокрема, портал Web.de.

Обидві столиці (Австрії та Словаччини) відділяють лише 47 кілометрів, водночас літак викинув у повітря, за деякими даними, понад тонну СО2.

Європейська асоціація платників податків засудила цей вчинок, назвавши його «екологічним гріхом».

«Це коштувало великих грошей платників податків, багато часу, щоб дістатися до аеропортів і назад, і насамперед - великої довіри», - заявив генеральний секретар асоціації Міхаель Єгер.

У пресслужбі Єврокомісії заявили, що не було іншої можливості вчасно дістатися до місця через насичений графік Урсули фон дер Ляєн: «За два дні в поїздці президента було сім країн. Альтернативи були розглянуті, але іншого логістичного варіанту не було».

Читайте також: У Глазго організували дискусію стосовно підходів до декарбонізації в Україні

На батьківщини фон дер Ляєн також жорстко розкритикували.

«Якщо ви хочете змін, ви повинні бути прикладом. Інакше ви втратите всю довіру», - заявила, зокрема, депутат Бундестагу від ХДС (партії, до якої належить і фон дер Ляєн) Яна Шімке.

Урсула фон дер Ляєн активно просуває ідею Geen Deal і досягнення Європою екологічної нейтральності до середини століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-