Президент Грузії відмовляється помилувати Саакашвілі

Президент Грузії відмовляється помилувати Саакашвілі

Укрінформ
Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, і помилувати третього президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Грузію Online.

«Оскільки це питання мусується, то я маю сказати, що моя позиція з приводу помилування колишнього президента тверда і незмінна: «Ні й ніколи». Колишній президент не задовольняє жодному критерію – ні політичного в'язня, ні жертви несправедливості. Він є засудженим, який добровільно і нелегальним шляхом потрапив до Грузії й приїзд якого мав на меті дестабілізацію», - сказала Зурабішвілі в середу на брифінгу.

Вона порадила владі сприймати Саакашвілі як «особливого ув'язненого» і вжити заходів для того, щоб погіршення стану здоров'я експрезидента, який голодує у в'язниці, не було використано для «політичних спекуляцій».

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе заявив у середу ввечері журналістам, що його стан погіршився, пише Новини-Грузія.

За словами Кіпшидзе, який відвідав в'язницю №12 у Руставі, через голодування Саакашвілі дуже ослаб, у нього погіршилися показники медичних тестів і почалися проблеми з серцем.

Кіпшидзе зазначив, що стан ув'язненого дуже нестабільний. Крім того, Саакашвілі втратив 10% своєї ваги.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

«Сьогодні ми отримали відповіді тестів та обговорили з консиліумом параметри. У порівнянні з минулим консиліумом, який відбувся тиждень тому, результати стали гіршими. Президент ослаб і скаржиться на прискорене серцебиття», - сказав Кіпшидзе.

За його словами, наступного разу консиліум збереться, швидше за все, у п'ятницю.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього було відкрито низку кримінальних справ.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і назвав себе політв'язнем.

29 жовтня прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

2 листопада стало відомо, що Саакашвілі написав із в'язниці звернення до депутатів Верховної Ради України, в якому розповів про свій стан та причини поїздки до Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-