Канада закликає встановити глобальну ціну на шкідливі викиди

Канада закликає встановити глобальну ціну на шкідливі викиди

Укрінформ
Міжнародна спільнота має домовитися про запровадження глобальної мінімальної ціни на викиди в атмосферу шкідливих газів.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час кліматичної конференції COP26 у Глазго, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Трюдо нагадав, що Канада кілька років тому запровадила спеціальний податок на кожну тонну викидів шкідливих газів. “Я закликаю інші країни зробити те саме. Так само, як ми погодилися запровадити глобальний мінімальний корпоративний податок, ми маємо співпрацювати, аби ніде в світі забруднення більше не було безкоштовним”, - сказав Трюдо.

За його словами, цього можна досягти, “запровадивши спільні мінімальні стандарти ціни забруднення”.

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

Як повідомляв Укрінформ, лідери “Великої двадцятки” на саміті у Римі підтримали угоду про глобальний податок. Раніше документ, що передбачає встановлення мінімальної податкової ставки для транснаціональних компаній у 15%, погодили представники 130 країн (із 139 членів Організації економічного співробітництва та розвиткк, що відповідає за усі “податкові” переговори). Це рішення має на меті покласти край змаганню між державами, які намагаються привабити великий бізнес нижчими ставками податків й завадити міжнародним корпораціям переводити активи за кордон для ухилення від оподаткування.

За оцінками ОЕСР, щороку через недоотримання податків уряди втрачають від 100 до 240 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-