ЄС надав допомогу Південному Судану, що постраждав від повені

ЄС надав допомогу Південному Судану, що постраждав від повені

Укрінформ
Після заклику ООН Європейський Союз виділив 2 мільйони євро для надання термінової гуманітарної допомоги потерпілим унаслідок руйнівної повені у Південному Судані.

Про це повідомляється на сайті Європейської комісії, передає Укрінформ.

«Європейська комісія спрямувала надзвичайну фінансову допомогу у розмірі 2 мільйони євро для тих, кого зачепила нещодавня безпрецедентна повінь у Південному Судані. На сьогодні 40 людей загинули та понад 750 тисяч постраждали. Багато людей були змушені покинути домівки через повінь та шукати притулку у 31-му з 78-ми районів країни, включаючи ті, що найбільше уражені голодом. За прогнозом, понад мільйон людей постраждають від повеней до кінця року», - йдеться у повідомленні.

За оцінкою Єврокомісії, ще до повені близько 70 відсотків населення Північного Судану потребували негайної гуманітарної допомоги. Тисячі людей опинилися під загрозою голоду.

«Повінь у Південному Судані є вчасним нагадуванням про необхідність термінових дій для подолання кліматичних змін з огляду також на кліматичну конференцію COP26 (у Глазго – ред.). Руйнівний вплив кліматичних змін є реальним, вони поряд з нами, і вразливе населення потерпає від їх наслідків», - зазначив єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Читайте також: Масові протести в Судані: військові застрелили трьох осіб

Як повідомлялося, 21 жовтня ООН закликала міжнародне співтовариство надати негайну допомогу Південному Судану, де понад 750 тисяч людей постраждали від найбільш руйнівної за кілька десятиліть повені. Зливи та спричинені ними повені призвели до людських втрат, знищили будинки та врожаї, завдали шкоди землям сільськогосподарського призначення. Крім того, затоплені нафтові родовища, що загрожує масштабною екологічною катастрофою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-