Байден розкритикував Китай та Росію за відсутність на G20 та COP26

Байден розкритикував Китай та Росію за відсутність на G20 та COP26

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав «великою помилкою» те, що лідери КНР і Російської Федерації відмовились від участі в саміті G20 у Римі, а також на міжнародній конференції ООН з питань клімату COP26.

Про це він заявив у вівторок під час пресконференції в Глазго, повідомляє Укрінформ.

«Долучившись (до саміту G20 та кліматичної конференції COP26 – ред.) ми серйозно вплинули на те, як, на мою думку, решта світу сприймає Сполучені Штати та їхню лідерську роль», - цитує Байдена пресслужба Білого дому.

Водночас, за його словами, відсутність на зустрічах лідерів Китаю, Росії, а також Саудівської Аравії було проблематичним, і ніяк не підсилило їхні позиції у світі, особливо для КНР, яка намагається конкурувати зі США.

«Якщо чесно, то я думаю, це було великою помилкою з боку Китаю, який не з’явився. Решта світу подивиться на Китай і запитає, що цінного вони приносять? Вони втратили здатність впливати на народи по всьому світу, а також на всіх присутніх тут, у межах COP (кліматичної конференції в Глазго – ред.). Те саме я би сказав про Росію», - підкреслив Байден.

Читайте також: Байден назвав подорожчання газу й нафти «закликом» до переходу на чисту енергію

Як повідомляв Укрінформ, 26-та Міжнародна конференція ООН з питань зміни клімату (COP26) стартувала 31 жовтня в британському місті Глазго. Напередодні відбувся саміт лідерів країн Групи 20-ти (G20) у Римі. При цьому, лідери Росії й Китаю відмовилися від участі у двох форумах, пославшись на заходи застереження в період пандемії.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-