У ЦАР президентська гвардія обстріляла миротворців ООН - десятеро поранених

У ЦАР президентська гвардія обстріляла миротворців ООН - десятеро поранених

Укрінформ
У Центральноафриканській Республіці з вогнепальної зброї поранено десять миротворців ООН.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на місію ООН зі стабілізації в ЦАР.

За даними місії, «блакитні шоломи», які входять до складу єгипетського підрозділу об’єднаної поліції, були обстріляні бійцями президентської гвардії. Двоє з них тяжко поранені.

Миротворці прибули 1 листопада в міжнародний аеропорт Мпоко в рамках чергової ротації військ і прямували на свою базу, коли потрапили під шквальний вогонь президентської гвардії, ідеться в повідомленні місії. Інцидент, за її даними, стався «без будь-якого попередження, незважаючи на те, що вони (миротворці – ред.) були без зброї». Місія рішуче засуджує «цілеспрямований і невиправданий напад».

Читайте також: Експерти ООН звинуватили «вагнерівців» у переслідуванні миротворців у ЦАР

Місія ООН зі стабілізації в ЦАР була створена Радою Безпеки у 2014 році для безпекової, гуманітарної, правозахисної та політичної підтримки країни після багаторічних громадянських конфліктів. Близько 157 миротворців загинули при виконанні службових обов'язків.

У 2013 році в ЦАР спалахнула чергова хвиля міжобщинних сутичок, переважно між християнськими збройним ополченням «Антибалака» та мусульманською коаліцією «Селека».

У жовтні президент Фостен-Аршанж Туадера оголосив про одностороннє припинення вогню, при цьому більша частина країни залишається під контролем озброєних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-