У Чехії в ресторани пускатимуть лише з COVID-паспортом

У Чехії в ресторани пускатимуть лише з COVID-паспортом

Укрінформ
У Чехії з 1 листопада відвідувачі ресторанів та барів мають пред’являти при вході або сертифікат вакцинації від COVID-19, або негативний результат тесту на коронавірусу або довідку про перенесення коронавірусного захворювання.

Як передає Укрінформ, про це інформує Radio Prague. 

"З понеділка кафе, паби та ресторани повинні вимагати від відвідувачів підтвердити, що вони повністю вакциновані проти COVID-19 або мають негативний результат тесту на коронавірус", - йдеться у повідомленні.

Щодо результатів тесту, то вони мають бути проведені не більш як за 72 години до походу в ресторан у разі ПЛР-тесту та не більше 24 годин - у разі швидкого антиген-тесту.

Зазначається, що вимога обслуговування клієнтів лише із сертифікатом вакцинації, негативним результатом тесту на коронавірус чи довідкою про перенесене захворювання спричинена наміром влади уповільнити поширення коронавірусу.

За минулу добу у країні було виявлено 2 749 нових випадків захворювання на COVID-19, що є найбільшим показником росту з середини березня поточного року.

Читайте також: У Чехії почали вимагати респіратори в закритих приміщеннях

Водночас, як інформує Radio Prague, близько 400 чеських ресторанів та пабів вже заявили, що не збираються перевіряти у клієнтів СOVID-паспорти. Відповідне урядове розпорядження у новоствореній ініціативі "Chcípl PES – Відкриємо Чехію для нормального життя" вважають протизаконним. Ініціатива також планує проведення протестних заходів стосовно обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, із 25 жовтня в Чеській Республіці набрали чинності нові протиепідемічні обмеження через коронавірус. Зокрема, було введено вимогу про обов’язкове носіння масок-респіраторів на робочому місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-