Меркель нагадала, що газ при переході до «зеленої» енергетики відіграє ключову роль

Меркель нагадала, що газ при переході до «зеленої» енергетики відіграє ключову роль

Укрінформ
Учасники групи G20 нададуть 100 мільярдів доларів менш заможним країнам як допомогу у досягненні кліматичних цілей у 2023 році.

Про це заявила на пресконференції за підсумками саміту «двадцятки» в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, хоча і з невеликим запізненням, але в 2023 році зможемо виконати зобов’язання надати біднішим країнам, що розвиваються, 100 мільярдів доларів США в якості інвестиції в захист клімату», - сказала Меркель, назвавши це дуже добрим результатом римського саміту.

Вона також позитивно оцінила досягнення домовленості про те, щоб «дуже скоро» відмовитися від міжнародного фінансування видобутку та використання вугілля. Китай, за її словами, зробив тут значний крок, до якого тепер приєдналися всі інші, що означає, що перехід на інші джерела енергії тепер відбуватиметься значно швидше. При цьому очільниця німецького уряду зауважила, що природний газ має відігравати на етапі переходу центральну роль і доведеться подумати, як отримати розумне фінансування для Африки, особливо у сфері природного газу.

Меркель підкреслила: стало зрозумілим, що зміна клімату насправді є однією з найгостріших проблем у світі і країни повинні реагувати на це. Вона також нагадала, що на G20 припадає 75 відсотків викидів CO₂.

Читайте також: Лідери G20 хочуть вакцинувати 70% населення планети до середини 2022 року - Меркель

Як повідомлялось, учасники саміту в Римі 30-31 жовтня домовились до середини цього століття обмежити потепління на понад 1,5 градуса.

У понеділок у Глазго розпочинається конференція з питань клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-