Вибори в Грузії: влада каже про перемогу, опозиція заперечує

Вибори в Грузії: влада каже про перемогу, опозиція заперечує

Укрінформ
Представники владної партії «Грузинська мрія» заявляють про перемогу в голосуванні в другому турі місцевих виборів, натомість в опозиційному об’єднанні кажуть про протилежно інші результати.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

За даними екзитполів проурядового телеканалу «Імеді», «Грузинська мрія» здобула перемогу в усіх муніципалітетах, де її кандидати протистояли орієнтованим на заарештованого експрезидента Міхеїла Саакашвілі кандидатам.

«Я вітаю всіх з нашою перемогою у другому турі», – сказав прем’єр-міністр Іраклі Ґарібашвілі в телевізійному виступі.

Читайте також: У Грузії відбувся другий тур місцевих виборів

Тим часом конкурентний екзитпол, проведений опозиційним Mtavari TV, показує лідерство опозиційних кандидатів. Голова партії «Єдиний національний рух» Ніка Мелія, який претендує на посаду мера Тбілісі, вже закликав спостерігачів від його партії «захищати голоси на виборчих дільницях» і не допускати фальсифікацій під час підрахунку голосів.

Очікується, що Центральна виборча комісія оприлюднить офіційні результати до ранку 31 жовтня.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

Як раніше повідомляло агентство, у Грузії 2 жовтня відбулися муніципальні вибори. Громадяни обирали депутатів міських і районних зборів, а також мерів 64 муніципалітетів, в тому числі Тбілісі. Міські та районні збори у Грузії комплектуються за змішаною системою: пропорційною і мажоритарною. Прохідний бар'єр для тбіліської міськради становить 2,5%, для решти муніципалітетів - 3%. Всього у виборах брали участь 43 партії. За даними ЦВК, явка становила 51,92%.

Правляча партія «Грузинська мрія» перемогла на муніципальних виборах у Грузії з 46,69% ​​голосів за пропорційними списками - партію влади підтримали майже 823 тисячі громадян.

Читайте також: Адвокат Саакашвілі: Екстрадиція в Україну - не вихід із ситуації, його повинні звільнити у Грузії

30 жовтня у 20 з 64 муніципалітетів відбувся другий тур виборів мерів, оскільки жодний з кандидатів не подолав 50-відсотковий бар'єр. Дообирали мера й у п'яти найбільших містах Грузії - Тбілісі, Батумі, Кутаїсі, Поті та Руставі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-