У Королівстві Тонга підтвердили перший випадок COVID-19

У Королівстві Тонга підтвердили перший випадок COVID-19

Укрінформ
У Королівстві Тонга - державі-архіпелазі в південно-західній частині Тихого океану, підтвердили перший за весь час пандемії коронавірусу випадок COVID-19.

Про це заявив прем'єр-міністр Погіва Туіонетоа, передає Укрінформ з посиланням на місцеве видання Matangi Tonga.

Як зазначається, позитивний тест на COVID-19 здав один з 215 пасажирів рейсу з Нової Зеландії. При цьому пасажир був повністю вакцинований препаратом Pfizer/BioNTech. Першу дозу вакцини він отримав в останній тиждень вересня, другу - 15 жовтня. Перед відльотом пасажир здав негативний тест на COVID-19.

Читайте також: Угорщина повертає масковий режим у громадському транспорті

Усі працівники міжнародного аеропорту Фуаамота, медперсонал, поліцейські, які чергували в момент прибуття літака, відправлені на самоізоляцію. Також були ізольовані пасажири літака, серед яких сезонні робітники та члени олімпійської збірної Тонги.

Туіонетоа закликав жителів держави дотримуватися комендантської години та соціального дистанціювання.

Читайте також: В Австрії кількість випадків коронавірусу зросла до рівня минулого року

Королівство Тонга включає понад 172 острови, з яких тільки 36 населені. Воно належить до карликових держав. Острови Тонга розташовуються на лінії, що сполучає Нову Зеландію і Гаваї, південніше від Самоа і східніше від Фіджі.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 29 жовтня зафіксували 246 278 077 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 996 468 смертей, одужали 223 160 250 осіб.

Фото з сайту matangitonga.to

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-