Молдова та Газпром продовжили газовий контракт на п’ять років

Молдова та Газпром продовжили газовий контракт на п’ять років

Укрінформ
Уряд Молдови і російська компанія Газпром, яку контролює держава, заявили, що домовилися продовжити контракт на постачання російського газу з 1 листопада на п’ятирічний термін.

Як передає Укрінформ з посиланням на Радіо Свобода, 29 жовтня Газпром заявив, що угоди досягнуто на «взаємовигідних умовах».

Переговори між делегацією Молдови та Газпромом завершилися в Санкт-Петербурзі 29 жовтня досягненням «принципової угоди», відповідно до якої попередню угоду між російською компанією та «Молдовагазом» буде продовжено з використанням формули ціни, запропонованої молдавською стороною, повідомили у Міністерстві інфраструктури Молдови.

«Очікується, що постачання газу за новим контрактом розпочнеться з 1 листопада 2021 року», – йдеться у повідомленні міністерства.

Читайте також: Україна поставить у Молдову ще 12 мільйонів кубометрів газу

Як повідомлялося, Молдова 22 жовтня оголосила надзвичайний стан після того, як наприкінці минулого місяця сплив термін дії її газового контракту з російським Газпромом, найбільшим постачальником природного газу до Європи, і обидві сторони не змогли узгодити деталі нової довгострокової угоди.

У Газпромі заявили, що зупинять постачання газу до Молдови, якщо країна не продовжить контракт з 1 грудня та не виплатить борг у розмірі 709 млн дол. Уряд Молдови не визнає цей «історичний» борг перед Газпромом та РФ.

28 жовтня глава уряду Молдови Наталія Гаврилиця заявила про прогрес у переговорах з російським Газпромом щодо нової угоди про постачання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-