Молдова заявила про прогрес у газових переговорах з Москвою

Молдова заявила про прогрес у газових переговорах з Москвою

Укрінформ
Голова уряду Молдови Наталія Гаврилиця заявила про прогрес у переговорах з російським Газпромом щодо нової угоди про постачання газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

"Ми виступаємо за підписання контракту, умови якого зможемо виконати. Протягом багатьох років ми співпрацюємо з Газпромом. Весь цей час ми були надійними партнерами. І зараз чекаємо на прагматичні переговори, зосереджені на економічній та комерційній складових. Ми сподіваємось, що це станеться. Віцеміністр Андрій Спину перебуває зараз у Санкт-Петербурзі. Переговори продовжуються. У них вже відзначається певний прогрес", — сказала Гаврилиця на пресконференції у Брюсселі.

За її словами, Молдова має намір знайти альтернативні джерела постачання газу, але зараз навіть найбагатші країни не можуть дозволити собі купувати газ на спотовому ринку, щоб забезпечити усю країну газом. Тому зараз Молдова змушена шукати рішення, спрямоване на короткострокову перспективу.

Читайте також: Україна поставить 500 тисяч кубів газу до Молдови

Голова уряду Молдови також подякувала ЄС за грант у розмірі €60 млн для допомоги під час газової кризи.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Молдови 22 жовтня схвалив запровадження надзвичайного стану в галузі енергетики через газову кризу на всій території країни терміном 30 днів.

Напередодні офіційний представник компанії Сергій Купріянов попередив, що Газпром зупинить постачання газу до Молдови, якщо країна не продовжить контракт з 1 грудня, та не виплатить борг у розмірі 709 мільйонів доларів. Уряд Молдови не визнає цей «історичний» борг перед Газпромом та РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-