США ввели санкції проти Ірану через використання бойових дронів

США ввели санкції проти Ірану через використання бойових дронів

Укрінформ
Уряд США запровадив санкції проти високопоставлених чиновників та компаній Ірану, зокрема, й командувача Повітряно-космічних сил країни, причетних до застосування бойових безпілотників у регіоні для підтримки терористів і радикальних організацій.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ. 

«Сьогодні (OFAC) запровадив санкції проти мережі компаній та окремих осіб, які надавали суттєву підтримку програмам безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану та його експедиційному підрозділу, Силам Qods», - зазначили в американському Мінфіні.

Санкції введені також проти командувача Повітряно-космічних сил КВІР Саїда Агаджані. При цьому зазначається, що КВІР застосовував озброєні дрони для підтримки терористичних та радикальних угруповань, у тому числі Хізбалла, ХАМАС, Катаїб Хізбалла та угруповання хуситів у Ємені. Крім того, іранські бойові безпілотники застосовуються в Ефіопії, де ескалація кризи загрожує дестабілізацією великого регіону.

Читайте також: Штати запровадили нові санкції проти Ірану та Куби

«БПЛА, обладнані летальною зброєю, використовувалися також для нападів на міжнародне судноплавство та сили США»,- підкреслюється в повідомленні.

У американському Мінфіні при цьому наголосили, що застосування та розповсюдження Іраном БПЛА у регіоні «загрожує міжнародному миру та стабільності».

Як повідомлялося, Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) є елітним збройним формуванням Ірану, який у 2019 році був офіційно внесений до списку іноземних терористичних організацій Державним департаментом США. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-