Штати запровадили нові санкції проти Ірану та Куби

Штати запровадили нові санкції проти Ірану та Куби

Укрінформ
Міністерство фінансів США у п'ятницю оголосило про запровадження санкцій проти компанії, що займається контрабандою нафти й фінансує іранський режим, а також трьох кубинських урядовців.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення міністерства.

Санкції стосуються громадянина Оману Махмуда Рашида Амура Аль Хабсі та його компаній, які «беруть участь у міжнародній мережі контрабанди нафти, що підтримує Іранський Корпус вартових ісламської революції», - ідеться в повідомленні.

Зазначається що цей громадянин «співпрацював з високопоставленими посадовими особами Ірану й використовував кілька компаній для постачання іранської нафти іноземним клієнтам, у тому числі покупцям у Східній Азії».

Читайте також: Країни G7 звинуватили Іран у нападі на танкер Mercer Street

Крім того, оголошено санкції щодо трьох Кубинських урядовців, котрі брали участь у придушенні протестів на Кубі 11 липня. У міністерстві заявили, що це вже третій раунд санкцій від початку протестів, оскільки воно продовжує активно вживати заходи проти осіб, котрі брали участь «у придушенні мирних, продемократичних протестів».

Як раніше повідомляло агентство, наприкінці минулого місяця Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Революційної національної поліції Куби, а також двох високопоставлених керівників цього органу через їхню причетність до утисків мирних демонстрацій та переслідування опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-