На сході Австрії вирує велика лісова пожежа

На сході Австрії вирує велика лісова пожежа

Фото
Укрінформ
У федеральній землі Нижня Австрія, що на сході республіки, вже декілька днів вирує велика лісова пожежа, приборкати яку намагаються 400 пожежників з використанням вертольотів та пожежних танків.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Республіці Австрія.

Вогонь спалахнув у гірському районі поблизу містечка Райхенау ан дер Ракс в окрузі Нойнкірхен у понеділок. З огляду на вітряну погоду протягом 10 годин площа лісової пожежі швидко збільшилася і досягла понад 115 гектарів. За оцінкою керівника пожежної служби Нижньої Австрії Франца Респергера, така цифра означає, що мова йде про "найбільшу лісову пожежу, яка коли-небудь була в Австрії".

Читайте також: На Сицилії після буревію сталася повінь

Станом на четвер, 28 жовтня, з пожежею борються близько 400 пожежників та 100 добровільних помічників. Також залучені вісім гелікоптерів зі складу МВС та ЗС Австрії, пожежні танки та водомети, здатні створити водну стіну заввишки до 60 метрів. Протягом ночі, коли в горах стих вітер і була мінусова температура, пожежникам вдалося запобігти розвитку гіршого сценарію і перекиданню вогню в долину Гьолленталь. Водночас, у четвер у цьому регіоні знову прогнозуються пориви вітру. Боротися з вогнем ускладнює те, що район пожежі має крутий рельєф з безліччю вертикальних стін.

Лісова пожежа в Австрії / Фото: EINSATZDOKU.AT/PATRIK LECHNER, APA/MATTHIAS FISCHER

Район пожежі оголошено зоною стихійного лиха. Ситуацію ще не взято під контроль. Очільник МВС Карл Негаммер назвав її "особливо тривожною".

Тривоги додає і те, що неподалік району пожежі розташований початок Віденського гірського джерельного трубопроводу, який є основною частиною водопостачання столиці Австрії. Наразі загрози джерелам, звідки питна вода йде у Відень, немає.

Читайте також: У Туреччині затримали сімох росіян - підозрюють у підпалі лісу

Тим часом, поліція припускає, що причиною пожежі, яка спалахнула недалеко від пішохідного маршруту, міг стати недопалок сигарети або ж розпалене багаття.

Як повідомляв Укрінформ, у районі Кумлуджа в Анталії (Туреччина) лісові пожежі спалахнули одночасно у трьох різних точках, розпочато розслідування щодо можливого підпалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-